Lema

El lema de l’edició 2024 del Dia Internacional de la Ciutat Educadora és: «La Ciutat Educadora com a laboratori d’aprenentatges, ciutadania i transformació social”.

Volem posar en relleu que la ciutat constitueix una gran aula d’aprenentatge i un laboratori d’experimentació, de vivència i de coneixement. Una aula configurada pels seus carrers, places, parcs i equipaments educatius, culturals i esportius, llocs de trobada on es teixeixen relacions humanes i on podem aprendre de la diversitat, de la diversitat de persones, cultures i generacions, cadascuna amb particularitats però presents en un mateix espai. Els nostres municipis són també escenaris de reivindicacions ciutadanes, les quals han permès assolir transformacions socials que formen part de la història de les nostres ciutats.

Tal i com recull el preàmbul de la Carta de Ciutats Educadores: “A la ciutat educadora, l’educació transcendeix els murs de l’escola per a impregnar tota la ciutat. Es tracta d’una educació ciutadana, on totes les administracions assumeixen la seva responsabilitat d’educar i transformar la ciutat en un espai de respecte a la vida i la diversitat. La ciutat educadora viu en un procés permanent que té com a finalitat la construcció de comunitat i d’una ciutadania lliure, responsable i solidària, capaç de conviure en la diferència, de solucionar pacíficament els seus conflictes i de treballar pel “bé comú”.

I és, precisament, amb aquesta idea de treballar pel bé comú i de formar una ciutadania reflexiva, responsable i compromesa, que us proposem celebrar el Dia Internacional de la Ciutat Educadora 2024, per a seguir transformant els nostres municipis i ciutats, a través de l’educació, en llocs més inclusius.

  • AICE
  • Associació Internacional de Ciutats Educadores.
  • Avinyó 15, 4a planta, 08002 Barcelona.
  • Tel +34 933 427 720
  • edcities@bcn.cat
  • Ver mapa